Home > Kinderdagziekenhuis > Mama en Papa > De ingrepen > Verklevingen voorhuid

Verklevingen van de voorhuid losmaken

Verklevingen komen op jonge leeftijd regelmatig voor. Deze komen echter spontaan los bij het opgroeien. Wanneer dit niet gebeurd is na de leeftijd van negen jaar dienen deze chirurgisch losgemaakt te worden.

 

Belangrijke informatie

Nuchterbeleid: indien uw kind deze ingreep ondergaat, zal hij of zij nuchter moeten zijn. Dit betekent dat zes uur voor de opname niet gegeten mag worden en tot twee uur voor opname maximaal een half glas heldere vloeistof mag gedronken worden. Melk moet ook ten laatste 6 uur voor de opname gedronken worden. Indien u nog borstvoeding geeft, mag dit tot 4 uur voor de opname plaatsvinden. U vindt deze informatie terug op de infofiche.

Medicatie: u zet de inname van medicatie stop zoals afgesproken met uw behandelend arts. Wees voornamelijk aandachtig wanneer uw kind medicatie voor diabetes inneemt. Inhalatiemedicatie (aerosol, puff,…) mogen niet stopgezet worden. Bij twijfel neemt u contact op met uw behandelend arts.

Preoperatieve documenten: vergeet zeker niet de pre-anesthesievragenlijst, het informed consent en eventueel de preoperatieve onderzoeken mee te nemen naar het ziekenhuis.

Indien u bovenstaande voorzorgen niet neemt, zal de ingreep niet kunnen doorgaan. Het is dus ten strengste aangewezen dat u deze nakomt.


Opname

DAGZ-61.jpg

Voor een goede werking van de dienst en een optimale dienstverlening is het belangrijk dat u op tijd naar het ziekenhuis komt.

U schrijft uw kind in aan de inschrijvingskiosk in de inkomhal van het ziekenhuis. Vervolgens gaat u naar de inschrijvingsbalie waar de administratieve kant van uw opname geregeld wordt.

Uw kind krijgt een identificatiebandje waar zijn of haar naam, voornaam en geboortedatum op vermeld worden. Voor de veiligheid van uw kind, is het van belang deze aan te houden gedurende het gehele ziekenhuisverblijf.

Na de inschrijving mag u zich begeven naar het kinderdagziekenhuis. Deze bevindt zich in de kinderafdeling. Wanneer u daar binnenkomt mag u de rode voetjes op de vloer volgen en u aanmelden bij het kinderdagziekenhuis. U zal door de aanwezige verpleegkundige verder begeleid worden.


Ingreep

 

Er wordt een stomp instrument tussen de voorhuid en de eikel geplaatst. Aanvankelijk zal de huid beperkt loskomen, maar in een ronddraaiende beweging kan de uroloog steeds verder afzakken richting de basis van de eikel tot alle verklevingen zijn losgemaakt.

Hond+pediatrie-1+%283%29.jpg

Post-operatief

Hond pediatrie-1 (2).jpg

Wondzorg

U kreeg een voorschrift Terracortril-oogsuspensie mee voor uw zoon. U mag dit tweemaal per dag aanbrengen na het volledig naar achter brengen van de voorhuid. De eerste dagen kan uw zoon dit pijnlijk vinden. Het is echter noodzakelijk dat de achterrand van de eikel volledig zichtbaar is alvorens de zalf aan te brengen. Indien dit onvoldoende gebeurt, zullen er opnieuw verklevingen ontstaan.

De eikel is aanvankelijk zeer gevoelig en rood. Dit is normaal. Na enkele dagen kunnen korsten ontstaan en wordt de hinder minder. De korsten zullen na enkele weken afvallen.

Mobiliteit

Zwemmen en baden is niet toegestaan de eerste week. Douchen kan wel.


Contact

Bij vragen neemt u contact op met de consultatie urologie op het nummer: 03 760 23 59

In geval van dringende zorgverlening, kan u contact opnemen met dienst Spoedgevallen op het nummer: 03 760 60 60