Home > De ingrepen > Verklevingen van de voorhuid losmaken

Verklevingen van de voorhuid losmaken

Verklevingen komen op jonge leeftijd regelmatig voor. Deze komen echter spontaan los bij het opgroeien. Wanneer dit niet gebeurd is na de leeftijd van negen jaar dienen deze chirurgisch losgemaakt te worden.

 

Belangrijke informatie

Nuchterbeleid: indien u deze ingreep ondergaat, dient u nuchter te zijn. Dit betekent dat u zes uur voor de opname niet gegeten heeft en tot twee uur voor opname maximaal een half glas heldere vloeistof drinkt. Bekijk ook de infofiche.

Medicatie: u zet de inname van uw medicatie stop zoals afgesproken met uw behandelend arts. Wees voornamelijk aandachtig wanneer u bloedverdunnende medicatie en/of medicatie voor diabetes inneemt. Bij twijfel kan u de achterkant van uw pre-anesthesievragenlijst consulteren of neemt u contact op met uw behandelend arts.

Preoperatieve documenten: vergeet zeker niet uw pre-anesthesievragenlijst, uw informed consent en eventueel uw preoperatieve onderzoeken mee te nemen naar het ziekenhuis.

Begeleiding: indien u enige vorm van verdoving ondergaat, mag u niet alleen naar huis. U mag ook niet actief deelnemen aan het verkeer. De eerste nacht na de ingreep of behandeling mag u bovendien niet alleen blijven. U dient ervoor te zorgen dat tijdens de eerste nacht steeds een volwassene bij u is.

Indien u bovenstaande voorzorgen niet neemt, zal uw ingreep niet kunnen doorgaan. Het is dus ten strengste aangewezen dat u deze nakomt.


Opname

DAGZ-30.jpg

Voor een goede werking van de dienst en een optimale dienstverlening is het belangrijk dat u op tijd naar het ziekenhuis komt.

U schrijft zich in aan de inschrijvingskiosk in de inkomhal van het ziekenhuis. Vervolgens gaat u naar de inschrijvingsbalie waar de administratieve kant van uw opname geregeld wordt.

U krijgt een identificatiebandje waar uw naam, voornaam en geboortedatum op vermeld worden. Voor uw eigen veiligheid houdt u deze aan gedurende uw gehele ziekenhuisverblijf.

Na de inschrijving mag u zich begeven naar het dagziekenhuis waar u zich aanmeldt aan de balie en verder wacht in de wachtzaal. De verpleegkundige komt u daar ophalen. U wordt begeleid naar uw kamer en zorgt voor de verdere voorbereiding.


Ingreep

 

Er wordt een stomp instrument tussen de voorhuid en de eikel geplaatst. Aanvankelijk zal de huid beperkt loskomen, maar in een ronddraaiende beweging kan de uroloog steeds verder afzakken richting de basis van de eikel tot alle verklevingen zijn losgemaakt.

DSC_0644.jpg

Post-operatief

Hond+pediatrie-1+%283%29.jpg

Wondzorg

U kreeg een voorschrift Terracortril-oogsuspensie mee. U mag dit tweemaal per dag aanbrengen na het volledig naar achter brengen van de voorhuid. De eerste dagen kan dit pijnlijk zijn. Het is echter noodzakelijk dat de achterrand van de eikel volledig zichtbaar is alvorens de zalf aan te brengen. Indien dit onvoldoende gebeurt, zullen er opnieuw verklevingen ontstaan.

De eikel is aanvankelijk vaak zeer gevoelig en rood. Dit is normaal. Na enkele dagen kunnen korsten ontstaan en wordt de hinder minder. De korsten zullen na enkele weken afvallen.

Mobiliteit

Zwemmen en baden is niet toegestaan de eerste week. Douchen kan wel.


Contact

Bij vragen neemt u contact op met de consultatie urologie op het nummer: 03 760 23 59

In geval van dringende zorgverlening, kan u contact opnemen met dienst Spoedgevallen op het nummer: 03 760 60 60