Dagziekenhuis > Kinderdagziekenhuis > Wanneer ik bij de dokter ben

je eerste onderzoek

Hond pediatrie-1 (2).jpg


De verpleegster zal je, samen met je mama en papa, in de speelkamer komen halen en je naar een andere kamer brengen, de onderzoekskamer.

In de onderzoekskamer krijg je een siroopje of een poedertje of een tabletje om in te slikken. Deze medicamentjes zorgen ervoor dat je minder voelt wanneer je wakker wordt.


je kamer

 

Als het bijna jouw beurt is, neemt de verpleegster je, samen met je mama en papa, naar je kamer mee waar jouw bedje al klaar staat.

In je kamer krijg je van de verpleegster een schortje om aan te doen. Je moet al je kleertjes uitdoen, alleen je onderbroek mag je aanhouden.

Je gaat best nog eens naar het toilet voor je in je bedje gaat liggen. Je mama of je papa helpen je wel.

In je bed op wieltjes rijdt de verpleegster je naar een heel mooie wachtzaal. Je mama en papa mogen mee en ook je favoriete knuffel of je favoriete speelgoed.

DAGZ-68.jpg

Wachtzaal kinderdagziekenhuis1.jpg

De wachtzaal

In deze wachtzaal moet je samen met mama en papa nog een tijdje wachten tot de dokter je komt halen.

Je mag nog stilletjes spelen met je knuffel of speelgoedje. Je kan ook de stippen op de paddenstoel tellen of de kabouters zoeken.

Terwijl jij in bed speelt, trekt mama of papa een blauw pak aan. Dat moet omdat die dan met jou mee binnen mag in de operatiezaal.

 

De operatiekamer


Als het jouw beurt is, dan wordt je bedje van de wachtzaal naar een andere kamer gereden waar een vreemd bed en vreemde machine staan.

In de operatiezaal draagt iedereen blauwe of groene kleertjes en ze hebben ook mutsen en maskers voor de mond.

Je mama of papa mag op de stoel gaan zitten en jij mag ernaast op het bed gaan liggen. De slaapdokter plakt enkele klevertjes op je buik en zet een rood lichtje op je vinger.

Dan houdt hij een maskertje voor je neus en je mond. Wedden dat je niet tot 10 kan tellen voor je in slaap valt?

Vlinder+pediatrie-1+%283%29.jpg
Uil pediatrie-1 (4).jpg
IMG_2922.jpg

Als je terug wakker wordt, lig je weer in een andere kamer. Mama of papa zit naast je te wachten tot je weer goed wakker bent.

De plakkertjes op je buik zijn met kabels verbonden aan een monitor. Die toont hoe snel je hartje klopt. Soms zit er ook een draad aan je arm of een gips of een verbandje. Soms is er een beetje bloed te zien.

Een verpleegster komt steeds langs om te kijken hoe het met je gaat en of ze je kan helpen.

De dokter en de verpleegster beslissen wanneer je terug naar je kamer op de kinderafdeling mag.

IMG_0885.jpg