Home > Eénpersoonskamer

U heeft interesse in een éénpersoonskamer

Tijdens uw consultatie met uw arts wordt een ingreep ingepland in het dagziekenhuis AZ Nikolaas. Uw arts zal u de keuze geven tussen een één- of tweepersoonskamer. Hier kan u de nodige informatie terugvinden over wat het inhoudt om voor een luxekamer te kiezen.

Luxekamer Beveren

 

Badkamer Luxekamer in Beveren

En financieel?

Kiest u ervoor op een éénpersoonskamer te verblijven, dan betaalt u naast het remgeld ook een supplement op de kamer en op de erelonen.

De supplementen
Het kamersupplement bedraagt 50 euro per dag. AZ Nikolaas heeft met DKV, Assurcard, Medi-Link en Medi-Assistance een overeenkomst om de factuur rechtstreeks tussen het ziekenhuis en de verzekeraar te regelen. In dat geval betaalt u geen voorschot.

Daarnaast betaalt u bovenop het normale tarief per prestatie een ereloonsupplement. Uw behandelend arts kan een supplement aanrekenen van maximum 150% bovenop het normale tarief. Voor een beperkt aantal ingrepen komt hier een forfaitaire toeslag bovenop. Uw arts heeft u hierover schriftelijk geïnformeerd.

De inkomsten van de ereloonsupplementen worden verdeeld over de artsen, het ziekenhuis en het Medisch Innovatiefonds. Dit laatste werd in de loop van 2018 opgericht met als doel de financiering van innovatieve medische investeringen en het toekomstige elektronische patiëntendossier mogelijk te maken. Bij bijkomende vragen spreekt u best uw arts of het Financieel Aanspreekpunt aan.

Hospitalisatieverzekering

Ereloonsupplementen worden niet terugbetaald door de ziekteverzekering. Wanneer u beschikt over een hospitalisatieverzekering bestaat de kans dat u wél een volledige of gedeeltelijke terugbetaling geniet. Via volgende link vindt u financiële informatie terug rond hospitalisatieverzekeringen. Gelieve deze te zien als een indicatie en zelf navraag te doen bij uw zorgverzekeraar.

Vind meer informatie terug in onze ziekenhuisbrede folder over kamerkeuze. Ook voor een opname in het kinderdagziekenhuis hebben wij meer informatie hierover. Lees het hier.

Luxekamer Dagziekenhuis 2 - Lodewijk De Meesterstraat

De Voordelen

  • U heeft een kamer voor u alleen met voldoende ruimte en stilte om in alle rust uw verblijf door te brengen.

  • Gezien u alleen ligt, kan uw privacy ten alle tijden optimaal geborgd blijven.

  • In Beveren wordt u indien u voor een éénpersoonskamer heeft gekozen, door de verpleging meteen naar deze kamer doorverwezen in plaats van uw tijd af te wachten in de wachtzaal.

  • Gezien in het ziekenhuis overal gratis WIFI beschikbaar is, kan u op eenvoudige wijze uw mobiele apparaten meebrengen en rustig een serie op de laptop bekijken of nog even focussen op de projecten op het werk.

  • Het ‘Kamercomfortsupplement’ is inbegrepen in de prijs waardoor u zonder bijkomende kost tv kan kijken.

  • Indien u graag bezoek ontvangt, kunnen deze wachten op uw kamer.

Luxekamer Dagziekenhuis 1 - Moerlandstraat

 

Luxekamer Dagziekenhuis Beveren